Nog even en je kan thuis je eigen make-up printen

22 mei 2014 Door: Rubriek: Geld en handel

minkWie wil dit nou niet? Een 3D-printer die make-up print, in welke kleur je maar wil? Zonder de hoge prijzen van dure make-up merken? Grace Choi, student aan de Harvard Business School, vond het jammer dat ze in de winkel niet alle make-up kon kopen in de kleuren die ze wil. Dus bedacht ze de Mink, een 3D-printer die alle soorten make-up print zoals foundation, lipstick, poeder, blush en lipgloss. In de kleur die jij wil.

De basis is hetzelfde

Ze kwam op het idee toen ze ontdekte dat de basis van de meeste make-up, van MAC tot aan Hema, hetzelfde was. Het enige verschil is de kleur. En natuurijk de prijs. En vaak hebben de goedkopere merken niet de juiste kleuren. Dat is met de Mink geen probleem. Je zoekt gewoon een kleur uit, bijvoorbeeld in een Instagramfoto of van jouw favoriete celeb, en kopieert deze kleurcode in photoshop. Vervolgens druk je op print en heb je de perfecte lipgloss.

De Mink is nog niet op de markt, maar Grace is hard op zoek naar partners om haar idee mogelijk te maken. En wij denken dat dit niet lang zal duren. Ze verwacht dat de Mink rond de driehonderd dollar zal gaan kosten.

In het onderstaande filmpje presenteert ze haar idee in het Engels tijdens TechCrunch Disrupt, een bekende technologiebeurs waar ideeën gepitcht worden.

[youtube]h6tu3v4IEho[/youtube]

Bron: TEchcrunch