Niek bij Corpus

24 februari 2014 Door: Rubriek: Menselijk Lichaam

CorpusOp zaterdag 15 februari gingen de YouTech VIPS op ‘een reis door de mens’ naar CORPUS, een museum in Oegstgeest dat geheel in het teken staat van het menselijk lichaam. Je ziet het gebouw al van ver af; een 35 meter hoog menselijk lichaam.

Je begint de rondleiding in het 8 verdiepingen tellende museum ook echt bij de knie. Vanuit hier gaat je reis verder. Zo neem je onder andere een kijkje in de baarmoeder en kom je van alles te weten over het hart, de hersenen, de mond en nog veel meer. Je hebt een koptelefoon op, waardoor je allerlei informatie krijgt en in iedere ruimte krijg je een (3D-)film te zien. Ook is er een simulator waarin je de reis van een rode bloedcel ervaart.

niekAan het eind van de 55 minuten durende reis kun je wat eten en drinken kopen in het restaurantje en heb je prachtig uitzicht. Je weg naar de uitgang volgt door de Medische Infotheek waar je allerlei spelletjes kunt doen, zoals je BMI en bloeddruk berekenen, kwade bacteriën doden, fietsen op hometrainers en nog veel meer. Bij de entree zit óók een restaurantje en tevens is er een souvenirwinkeltje waar je boeken, sleutelhangers, ansichtkaarten en andere leuke hebbedingetjes kunt kopen. Ook kun je een speurtocht doen in het museum.
CORPUS ‘een reis door de mens’ is een leerzaam en leuk museum voor kinderen vanaf 8 jaar.

yt_niek