Niek bij NASA: a human adventure

24 december 2013 Door: Rubriek: Verkeer, transport en ruimte(vaart)

nasa1Op zaterdag 14 december ging ik samen met een aantal andere lezers van YouTech als VIP én reporter naar de tentoonstelling NASA: A human adventure in de Jaarbeurs in Utrecht.
Ik had al veel gehoord over deze expositie, dus ik was erg blij dat ik hier heen mocht.
De rondleiding begon al om 10 uur, dus ik was al vroeg op weg naar Utrecht.

Daar aangekomen kregen we een rondleiding van Niek de Kort, die zelf actief is met ruimtevaart.
Hij vertelde ons informatie over de Nederlandse, de Amerikaanse en de Europese ruimtevaart.
In de expositie zijn echt prachtige voorwerpen te zien, zoals een maanauto, een schaalmodel van een raket, de cockpit van een spaceshuttle, een schaalmodel van het ISS en de Hubbletelescoop, verschillende astronautenpakken, ruimtevoedsel en natuurlijk nog veel meer.

nasa3nasa2 Ook kun je bij de expositie ervaren wat zwaartekracht met je doet in de 2G-kracht simulator. Het kost wel €5 extra om te ervaren hoe een astronaut zich voelt tijdens het opstijgen en dalen. Je krijgt dan een filmpje van Discovery Channel te zien over het opstijgen en landen van een raket.

Ook is er een 3D-film te zien over hoe het er in de ruimte aan toe gaat bij het werk van astronauten. Bij de entree van de expositie is ook een winkeltje waar je leuke souvenirs kunt kopen, zoals ruimtevoedsel, T-shirts, boeken, posters en knuffels van Angry Birds. Ook is er een restaurantje.

De expositie is nog te zien tot en met 31 januari 2014.

 

yt_niek