IKEA brengt meubels op de markt die draadloos je mobieltje opladen

02 maart 2015 Door: Rubriek: Geld en handel

lamp2IKEA blijft vriend en vijand verrassen. Introduceerde het meubelwarenhuis een paar weken geleden nog een rits nieuwe emoticons, deze week toonden ze hun revolutionaire meubellijn tijdens de Mobile World Congress. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te zoeken naar het kabeltje om je telefoon op te laden!

Hoe werkt het?

De lijn bestaat uit nachtkastjes, bureaus en lampen die elk een geïntegreerde oplaadpad hebben. Door je telefoon of tablet op de pad te leggen, wordt deze automatisch opgeladen.

lamp

De oplaadpad is ontwikkeld door Qi, een bedrijf gespecialiseerd in wireless netwerken. Apparaten die voorzien zijn met deze technologie, zoals de Google Nexus, HTC, Samsung en Nokia, kunnen zonder enig probleem opgeladen worden met de meubels. Voor telefoons en tablets die dit niet hebben, zoals de iPhone en Samsung, heeft IKEA ook een aantal hoesjes ontwikkeld om ze toch compatible met het apparatuur te maken. Mocht dit nou nog steeds niet lukken, dan zijn een aantal meubels voorzien van ingebouwde usb-poorten.

tafel

De meubels zijn vanaf april te koop in Europa en Noord-Amerika. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.