Haagse start-up maakt van ramen reclameborden

04 mei 2015 Door: Rubriek: Geld en handel

addmywindow
Start-Up Delta, Rockstart, Holland Innovation Week, startups doen het steeds beter in Nederland. En het wordt ze door dit soort iniatieven steeds makkelijker gemaakt om nieuwe bedrijven te beginnen en deze te ontwikkelen. De een nog creatiever dan de ander. Kijk maar eens naar Add my Window. Wat zien jij als je naar buiten kijkt? Waarschijlijk alleen de buurt. Maar de jongens achter Add my Window zagen een buitenkansje. Als het aan deze Haagse start-up ligt, kan iedereen die wil zijn of haar ramen verhuren als advertentieruimte aan bedrijven.

Lekker geld verdienen

Je hoeft er zelf als particulier eigenlijk niets voor te doen. Je meldt je aan via de website en het adverteren kan beginnen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je geperforeerd folie over de ramen krijgt met reclames er op. Je kan hiermee wel naar buiten kijken, maar van buiten naar binnen zal niet meer gaan door de reclame. Dit levert je ongeveer 150 euro per raam per maand op. Lekker zakcentje wel!

Bedrijven

Ook voor bedrijven is het lucratief. Zij kunnen kiezen op welke plek ze willen adverteren en betalen daar een prijs voor. Hoe groter je raam is en hoe beter je locatie, hoe meer geld je er voor betaalt. Je kan je voorstellen dat je op de Dam meer betaalt dan in Oss. Maar alle kleine beetjes helpen.

Mag dat???

Goede vraag. Dat hebben ze natuurlijk goed laten uitzoeken. Er zijn een aantal gemeentes waar dit niet mag, maar als je aan een aantal eisen voldoet, mag dit wel. Zoals de folie aan de binnenkant van het raam plakken en dat de bewoners nog naar buiten kunnen kijken. Gelukkig maar, want 150 euro en dan zonder zonlicht zitten is het ook niet waard.

Add my Window is momenteel actief in Tilburg, Breda, Eindhoven en Rotterdam en heeft daar volgens de site 238 ramen beschikbaar.