Frencken’s Future team kwalificeert zich voor WK FIRST® LEGO® League

16 maart 2017 Door: Rubriek: Wetenschap en ontdekken

IMG_2062Wat een prestatie! Het team Frencken’s Future uit Eindhoven heeft zich tijdens de Benelux finale in Zwolle gekwalificeerd voor deelname aan het wereldkampioenschap van de FIRST® LEGO® League. Dat vindt dit voorjaar plaats in de Verenigde Staten.

Wie zijn Frencken’s Future?

Frencken’s Future is een team van kinderen van personeelsleden van het Eindhovense bedrijf Frencken Europe B.V. Sinds vier jaar doen ze mee aan de landelijke FIRST® LEGO® League competitie. Afgelopen jaar stonden ze voor de tweede keer in de Benelux finale en nu gaan ze voor het allereerst door naar een wereldkampioenschap met hun gewonnen prijs, de ‘Techniekpact Champion’s Award 5de prijs’.IMG_2590

Wat hebben ze gebouwd?

Simon, Deniz, Bas, Sem, Mick en Noah hebben dit jaar gewerkt aan het bouwen en programmeren van een LEGO® MINDSTORMS® robot, waarmee ze missies van dit jaar hebben uitgevoerd. In twee en een halve minuut moeten er zoveel mogelijk punten worden behaald met de autonome robot die over het speelbord rijdt. Ze hebben daarvoor een paar slimme hulpstukken ontwikkeld om blokjes op te halen en vervolgens op kleur weg te brengen naar verzamelplekken op het speelbord. Met hun eindscore van 123 punten zaten ze ruim binnen de norm die nodig was voor kwalificatie aan het wereld kampioenschap.

Oplossen maatschappelijk probleem

Naast de robot-technische missies werden de kinderen uitgedaagd om met behulp van dieren maatschappelijke problemen op te lossen in het onderdeel ‘Animal Allies’. De jongens van Frencken’s Future hebben gekozen voor vluchtelingendetectie met behulp van geelpootmeeuwen om te voorkomen dat vluchtelingen verdrinken in de Middellandse Zee. Hun innovatieve oplossing met GPS, GSM en Infra Rood camera werd aan de jury uitgelegd in een zelfontworpen tent die eruit zag als de zee, inclusief vissen en een infra rood camera op een meeuw in de lucht die warmtebeelden van mensen die voorbij liepen op een computerscherm projecteerde.

Veel succes in St. Louis, Frencken’s Future!