Bright Ideas jurylid Dylan Haegens: ‘Wees zo creatief mogelijk!’

16 februari 2017 Door: Rubriek: Wetenschap en ontdekken

DSC_0261Deze week werd de Bright Ideas Challenge Hub geopend in Rotterdam. De baas van Shell, Marjan van Loon, en YouTube-ster én jurylid Dylan Haegens waren ook aanwezig!

Bright Ideas Challenge

Zoals jullie misschien weten worden wetenschap en technologie vanaf 2020 verplichte vakken op alle Nederlandse basisscholen. Joeehoeee! Om scholen alvast een handje te helpen, heeft Generation Discover de Bright Ideas Challenge ontwikkeld.

Lees ook: meer info over Generation Discover.

Hoe werkt het?

Het werkt zo: kinderen die meedoen aan de Challenge mogen hun eigen idee inbrengen. Het idee moet een positieve bijdrage leveren aan hun eigen toekomst en daarmee de toekomst van de hele wereld. Kids uit heel Nederland kunnen deelnemen aan de Bright Ideas Challenge. Na Rotterdam reist de hub door naar Helmond, Amsterdam, Enschede en Emmen. Per regio selecteert de jury, Dylan Haegens dus, de drie beste oplossingen. De winnaars maken kans op het waarmaken van hun idee in virtual reality. Deze ideeën worden tijdens de tweede editie van het Generation Discover Festival in oktober 2017 gepresenteerd, waar ook een landelijke winnaar zal worden gekozen.dylan

Dylan als Jurylid!

Dylan Haegens mag alle ideeën bekijken, en zal uiteindelijk de winnaars kiezen. Aan YouTech vertelt hij waar hij op zal letten. “Ik ga zeker letten op creativiteit!” zegt Dylan. “Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat kinderen het goed hebben, overal ter wereld. Daarom zou ik het mooi vinden als de uitvinding bijdraagt aan betere leefomstandigheden voor kinderen die het moeilijk hebben.”

Welke uitvinding had Dylan eigenlijk zelf graag verzonnen? Dylan: “Ik zou toch wel graag het internet hebben uitgevonden! Dat is zo belangrijk, natuurlijk voor mijn werk, maar voor alles wat we doen eigenlijk.” En welke uitvinding, die nog niet bestaat, zou Dylan zelf graag willen hebben. “Makkelijk!” zegt hij. “Ik zou wel altijd een Jetpack bij de hand willen hebben. Dat ik zo overal naartoe kan vliegen!”