Apple presenteert de iPhone 6 en Apple Watch

10 september 2014 Door: Rubriek: Geld en handel

Gisteravond vond de langverwachte Keynote plaats van Apple. Zoals verwacht werd er een nieuw iPhone gepresenteerd, maar het grootste nieuws was de presentatie van Apple’s smartwatch: de Apple Watch.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De presentatie van een nieuwe iPhone was geen verrassing. De afgelopen maanden lekten er al foto’s uit van de grotere iPhone 6 en iPhone 6 plus.

iPhone6

De iPhone 6 komt in twee formaten uit. De iPhone 6 heeft een 4,7 inch scherm en de iPhone 6 plus een 5,5 scherm met full hd-resolutie. Apple is dus afgestapt van hun idee dat een smartphone niet groter mag zijn dan het formaat van de iPhone 5. Bij de presentatie van de iPhone 5 nam Apple smartphone fabrikanten met een groot scherm nog op de hak.

Wat is er nieuw aan de iPhone 6 (Plus)?

Apple heeft wel goed nagedacht over hun grotere scherm. Ze vinden nog steeds dat een smartphone met één hand te bedienen moet zijn. Zo zit de aan/uit knop nu aan de zijkant en schakel je via de thuisknop snel naar de bovenkant van een app. Ook kunnen makers van apps de ruimte slimmer benutten wanneer je de telefoon horizontaal houdt. Daarnaast is uiteraard de binnenkant van de iPhone verbeterd. De processor is sneller (en kleiner), de ‘co-processor’ ontdekt of jij stil staat, rent of wandelt, de accu is verbeterd en ook de camera maakt betere foto’s met nieuwe functionaliteiten zoals een super slowmotion.

Ook lanceerde Apple hun betaaldienst Apple Pay. Onder andere bij McDonalds en Disney kun je straks betalen met je iPhone. Voorlopig werkt dit alleen nog maar in Amerika.

One More Thing: Apple Watch

Apple Watch

Niet iWatch, maar Apple Watch heet de slimme horloge van Apple. Tim Cook (baas van Apple) noemde het de nieuwe revolutie na de Mac, iPhone, iPod en iPad.

Het is meer dan een kleine iPhone die om je pols zit want ook hier heeft Apple goed over nagedacht. Ze wisten al meteen dat een horloge die je met je vinger moet bedienen niet ging werken, daar was het veel te klein voor. Daarom ontwikkelde Apple een speciale knop aan de zijkant, de kroon. Hiermee blader je door alle apps op je horloge.

In de Apple Watch zit ook een druksensor waardoor het horloge verschillend reageert wanneer je er hard of zacht op drukt. De apps worden in kleine bubbeltjes op het scherm getoond. Ook waarschuwt de Apple Watch je doormiddel van kleine trillingen op je pols, bijvoorbeeld wanneer je een appje ontvangt.

Hoe ziet de Apple Watch eruit?

Het ‘horloge’ heeft een vierkant scherm in twee verschillende formaten. Het is gemaakt van saffier waardoor je geen krassen op het scherm krijgt. Je kunt kiezen uit drie stijlen: de standaard editie, de sport editie of de luxe 18-karaats gouden editie. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende kleuren en verschillende bandjes waardoor je jouw favoriete Apple Watch kunt samenstellen.

[youtube]IwpGU3aUYao[/youtube]

Wat kun je er precies mee doen?

De meeste apps moeten nog gemaakt worden maar we hebben wel een aardig idee wat je er zoal mee kunt doen.

Zo is de Apple Watch erg geschikt voor sporters. Het kan je hartslag meten, je stappen tellen en andere bewegingen registreren waardoor je kunt zien of je genoeg beweegt. Gezondheid is voor Apple erg belangrijk, ze willen meer mensen aan het bewegen krijgen.

Natuurlijk kan de Apple Watch je ook de weg wijzen door het te koppelen aan je iPhone. En ook je laatste tweets, Facebook berichten, appjes, je afspraken, je boodschappenlijstje en inkomende gesprekken worden op je smartwatch getoond.

Het is nu aan alle makers van apps om nog meer mogelijkheden voor de Apple Watch te bedenken, en die gaan er vast en zeker massaal komen. Het is wel nog even wachten op de Apple Watch, deze ligt begin 2015 pas in de winkels.