App helpt opa’s en oma’s die alleen zijn

29 september 2015 Door: Rubriek: Voeding en Gezondheid

aware2Een nieuwe gratis app moet er voor zorgen dat je oma, opa of alleenstaande oudtante heel eenvoudig aan de familie kan laten weten hoe het gaat. Dat moet ze een veiliger en minder eenzaam gevoel geven.

Met een druk op de groene knop kun je aangeven dat het goed gaat en als het niet zo goed gaat, is er ook een rode toets. Daarmee kun je meteen hulp vragen. Er wordt dan automatisch een hulpvraag gestuurd naar familie of vrienden. Net zo lang tot iemand reageert en gaat helpen, of even op de thee gaat voor de gezelligheid.

Veilig en gezellig

De app heet Aware. De bedenkers willen met de app vooral oudere mensen de mogelijkheid geven om via de smartphone of Ipad heel eenvoudig contact te houden met hun kinderen of kleinkinderen. Omdat de app zo eenvoudig is ingesteld, is het ook voor oudere mensen een fluitje van een cent.lisa-ontvangt-hulpverzoek-e1443434889435-580x375De bedenkers Ed Keizer en Zareh Geertjes vertelden aan het Algemeen Dagblad waarom ze de app bedachten: ‘Het idee voor de app is uit ons eigen leven gegrepen’, vertelt Geertjes aan de krant. ‘Mijn moeder was op een gegeven moment van de trap gevallen. Gelukkig ging dat goed, maar wat als dat anders was gelopen?’

De gebruikers kunnen een vast tijdstip instellen waarop ze dagelijks kunnen melden of alles wel goed is. Als ze dat vergeten, dan stuurt de app na verloop van tijd zélf een melding.

Iets voor jouw opa of oma? Hier kun je de app downloaden.

 • Bulent Sezek

  Heeft u een lening voor het bedrijfsleven, investeringen, de bouw, de industrie werken, Olie en gas faciliteit en voor alle goede zakelijke doeleinden nodig?

  We zijn Boost Hoofdstad gevestigd in het West-Afrika en een aantal EU-landen. Wij bieden u vandaag met een lening van 3% rente per jaar en kan de lening binnen 48 uur te krijgen.

  Gelieve indien u geïnteresseerd bent in dit aanbod zijn, Dringend van toepassing met de onderstaande informatie.

  AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN LENING

  Naam:

  Geslacht:

  Leeftijd:

  Adres:

  Staat:

  land:

  Bedrag Nodig:

  Maandinkomen:

  Duur:

  Telefoonnummer:

  E-mail: jacksonloanfinancai@gmail.com

  Beste wensen.

  Jackson Lee.