Vijfgangendiner komt volledig uit een 3D-printer

14 april 2016 Door: Rubriek: Voeding en Gezondheid

3D food printing

Afgelopen dinsdag (12 april) vond in Venlo de tweede editie van de 3D Food Printing conferentie plaats. Jazeker, food printing! Je stopt allemaal lekkere ingredi├źnten in een printer en vervolgens komt er een lekker gerechtje uitgerold. Super handig voor iedereen die straks op kamers gaat wonen. In Venlo werd op deze manier een vijfgangendiner geprint.

Daniel Wilkens

De Duitser Daniel Wilkens is een van die food printers. Hij maakt cakejes die laag voor laag worden opgebouwd. Wanneer je de cake aan gaat snijden zie je een mooie vorm of een speciaal bericht verschijnen.

3D Chef

3D Chef geeft 3d food printing demonstraties en presentaties. Ook zij waren aanwezig in Venlo om te laten zien wat je met food printing allemaal kan.

3D food printing

3D food printing

Wat kun je dan allemaal printen? Het gaat om zowel zoete als normale gerechten, een normaal diner dus. Alleen zullen de vormen en kleuren anders zijn dan normaal. De gerechten worden net als bij ‘normaal 3d printen’ laagje voor laagje opgebouwd. En de producten die worden gebruikt zijn hartstikke vers.

Krijg je al honger?

 

Foto’s: 3dChef┬á